Новини
28 Грудня 2020
864

Китай ще більше почав тиснути на компанію Джека Ма

Регулятор змушує фінтех-гіганта реформувати свій бізнес

Китайські регулятори вимагають від фінтех-компанії Ant Group Джека Ма, яка володіє найбільшим в країні платіжним сервісом Alipay, “повернутися до своїх витоків” як платіжного оператора, повідомляє Bloomberg.

Центральний банк Китаю викликав керівників Ant і доручив їм “виправити” ситуацію з напрямками діяльності компанії у сферах страхування, кредитування та управління капіталом.

“Регулятор не висловив прямої вимоги розділити компанію, але підкреслив, що Ant повинна розуміти “необхідність реформування свого бізнесу” та представити відповідний графік якомога швидше”, — пише агентство.

Влада також звинуватила Ant у посередньому управлінні та нехтуванні вимогами регулятора. Центробанк вважає, що компанія використовувала своє панівне становище для того, щоб усунути конкурентів, завдавши шкоди інтересам сотень мільйонів клієнтів.

Своєю чергою Ant заявила, що створить спеціальну команду для розробки пропозицій та графіка змін.

Ant Group — підрозділ Alibaba, фінтех-гігант, який володіє найбільшим у КНР платіжним сервісом Alipay.

Нагадаємо, на початку листопада компанія повинна була вийти на біржі у Гонконгу та Шанхаї. Це було б найбільше IPO в історії: очікувалося, що компанія залучить до $34,4 млрд.

Тим часом Китай розпочав розслідування щодо Alibaba. Компанію запідозрили у порушенні антимонопольного законодавства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram