Новини
22 Червня 2021
753

Кінокомпанія Стівена Спілберга домовилася про багаторічну співпрацю з Netflix

На роботу з Universal це не матиме впливу

У межах співпраці компанія Стівена Спілберга Amblin Partners випускатиме для Netflix декілька фільмів на рік, повідомляє Deadline.

При цьому компанія продовжить працювати зі студією Universal, яка є одним із головних інвесторів Amblin Partners. “Частина фільмів випускатиметься для кінотеатрів, інша — у стримінговому сервісі”, — йдеться у повідомленні.

За даними The Hollywood Reporter, в умовах угоди не прописані будь-які обмеження за жанрами або бюджету фільмів. Додатково до цього картини можуть отримати обмежений кінотеатральний прокат.

Як зазначають ЗМІ, ще 2019 року Стівен Спілберг закликав до того, щоб на “Оскарі” заборонили стримінговим сервісам висуватися на премію. Зокрема після того, як “Рома” від Netflix отримала десять номінацій, враховуючи категорії “Кращий фільм” і “Кращий режисер”.

Пізніше Спілберг пояснив свою позицію та заявив, що не намагався перешкодити перемозі Netflix на “Оскарі”, а лише хотів підтримати кінотеатри. При цьому того ж 2019 року Спілберг представив антологію “Дивовижні історії” для онлайн-кінотеатру Apple TV+.

Раніше Investory News писали, що наприкінці січня на Netflix підписалося понад 200 млн осіб. А виторг компанії за четвертий квартал минулого року зріс до $6,644 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram