Новини
17 Червня 2021
552

Кінець паперовій тяганині: Рада ухвалила закон про електронні публічні послуги

У Мінцифрі обіцяють — більше не треба буде стояти у чергах за довідками

Верховна Рада України у четвер, 17 червня, ухвалила у першому читанні законопроєкт №5495 про особливості надання електронних публічних послуг. Рішення підтримало 263 народних депутата.

Документ визначає поняття електронних публічних послуг, автоматичного режиму й особливості механізму їх надання. Він спрямований на подолання законодавчих перешкод у цьому процесі.

У випадку, якщо закон для отримання публічної послуги вимагає надання документів та/або інформації, що міститься в національних електронних інформаційних ресурсах, такі документи та інформація не подаються, а замість цього зазначаються відомості, необхідні для надання публічної послуги.

“Основна мета paperless — держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки та посвідчення, якщо ця інформація є в державних реєстрах. Згодом більше не доведеться ходити за довідками, стояти у чергах і робити ксерокопії”, — зазначено у повідомленні Міністерства цифровий трансформації України.

Додається, що незабаром всю необхідну інформацію про громадян, яку вимагатиме держава, можна буде згенерувати на порталі або в додатку “Дія”.

Нагадаємо, нещодавно Нацбанк дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою електронних паспортів (внутрішнього і закордонного), а також е-свідоцтва про народження в мобільному додатку для оцифрованих документів та послуг “Дія”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram