Новини
12 Січня 2022
582

Кім Кардаш’ян та Флойда Мейвезера звинуватили у шахрайстві з криптовалютою

Знаменитості радили своїм мільйонам фоловерів купувати EthereumMax, щоб продати її після стрімкого зростання

Фото: Getty Images

Кім Кардаш’ян, боксер Флойд Мейвезер і баскетболіст Пол Пірс, а також деякі співзасновники компанії та підприємці стали фігурантами справи про шахрайство з криптовалютою EthereumMax, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на позовну заяву, подану до окружного суду США центрального округу Каліфорнії.

Позивачі називають EthereumMax “спекулятивним цифровим токеном, створеним таємничою групою розробників криптовалюти”. За їх словами, знаменитості радили своїм “мільйонам передплатників” у соцмережах купувати криптовалюту, щоб продати її після різкого підвищення ціни.

Ринкова капіталізація EthereumMax становить $25,6 млн, вартість одиниці становить $0,0000000168. При цьому капіталізація біткоїну перевищила $800 млрд. За ним слідує Ethereum, ринкова капіталізація якого становить понад $384,4 млрд, ціна — $3,2 тис.

Мейвезер просував EthereumMax у червні 2021 року під час участі у боксерському поєдинку з YouTube-блогером Логаном Полом. Творці криптовалюти виступили спонсорами бою. Кардаш’ян опублікувала пост із запрошенням приєднатися до “спільноти EthereumMax”, коли на її Instagram-аккаунт було підписано 278 млн людей.

Баскетболіст Пол Пірс у травні 2021 року розповів у Twitter, що “заробив на цій криптовалюті (EthereumMax) більше грошей за останній місяць, ніж з усіма вами за рік”.

А от власник Tesla Model 3 2018 року із Сан-Франциско Сірадж Равал переобладнав свій автомобіль для майнінгу ефіріуму (Ethereum). Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram