Новини
19 Лютого 2021
818

Кількість завантажень аудіододатку Clubhouse у світі перевищила 8 мільйонів

За два тижні його завантажили майже 5 мільйонів разів

Кількість завантажень голосової соцмережі Clubhouse у світі перевищила 8 млн, всупереч тому, що вона знаходиться на стадії попереднього запуску і доступна тільки за запрошеннями, повідомляє аналітична компанія App Annie.

Серед причин зростання вона називає виступи в аудіомережі таких персон, як, наприклад, засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск і гендиректор Facebook Марк Цукерберг.

За даними аналітиків, за перші два тижні лютого кількість завантажень Clubhouse зросла з 3,5 млн до 8,1 млн. Понад 2,6 млн завантажень припало на США.

Сам Clubhouse поки не публікував дані про кількість завантажень або зареєстрованих користувачів, але в січні його гендиректор повідомляв про 2 млн активних користувачів на тиждень.

Кількість установок не дорівнює кількості зареєстрованих користувачів, оскільки багато хто після завантаження не відкривають і не користуються додатками. Однак у випадку з Clubhouse ці цифри можуть бути близькі один до одного: соцмережа поки не відкрита для всіх, а потрапити до неї можна тільки за запрошенням (“invite”). Таким чином користувачі мотивовані приєднатися до соцмережі.

Аналітики з App Annie зазначають не тільки зростання популярності Clubhouse, а й загальну тенденцію на посилення конкуренції серед аудіододатків у всьому світі.

Так, Facebook розпочала розробку аудіочату, націленого на конкуренцію з Clubhouse, ще одним конкурентом може стати Twitter. Аудіосоціальний додаток Quilt, орієнтований на здоров’я та прихильників здорового способу життя, оголосив про залучення інвестицій в $3,5 млн.

Нагадаємо, за даними рейтингу від Kantar CMeter, вперше за довгий час Viber серед українців став менш популярним, ніж Chrome та YouTube. А от месенджер Telegram й надалі стабільно нарощує свою аудиторію.

Як писали раніше Investory News, під час карантину користувачі витратили на мобільні додатки $23,4 млрд. У першому кварталі 2020 року їх було завантажено 31 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram