Новини
25 Березня 2021
796

Кількість великих українських YouTube-каналів зросла на 35-45%

Минулого року найбільше переглядався освітній і туристичний контент

За підсумками 2020 року кількість українських YouTube-каналів зі 100 тисячами передплатників і більше зросла на 35%, а каналів з 1 мільйоном передплатників і більше — на 45%. Про це йдеться у звіті платформи.

При цьому, український користувач у середньому щодня проводить у YouTube понад 55 хвилин. “До своїх акаунтів YouTube щомісяця заходять 2 млрд користувачів у всьому світі. При цьому, 80% переглядів припадає на країни за межами США”, — зазначається у звіті.

В умовах пандемії та коронавірусних обмежень більшої світової популярності отримав контент, який допомагав людям вчитися, розвиватися та відпочивати, не виходячи з дому. Зокрема, щоденні перегляди онлайн-тренувань виросли на 340%, відео з медитаціями — на 35%, а перегляд кулінарних каналів збільшився на 45%.

Водночас, в українському сегменті YouTube під час пандемії виникли досить унікальні тренди. У грудні 2020 року освітній контент (фізика, математика та хімія) в Україні дивилися на 50% активніше, ніж за рік до цього.

Також зріс інтерес до локального туристичного контенту — відео про походи й рафтинг збільшилися у переглядах більш ніж на 80%.

Крім того, у грудні 2020-го на 50% зросли перегляди контенту, присвяченого рибництву. “Це стало одним з найцікавіших трендів в українському YouTube під час пандемії”, — зазначають у компанії.

Також в українському YouTube активно розвивається експорт контенту на іншомовні ринки. За останні три місяці більше ніж 1 мільярд користувачів по всьому світу дивилися канали українських авторів, які ведуть свої блоги не тільки українською та російською мовами, а й англійською, іспанською, хінді та арабською.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Google презентував рейтинг найпопулярніших відео 2020-го на YouTube, які зібрали найбільшу кількість переглядів в Україні.

Раніше Investory News писали, що Google планує утримувати податки США з доходів авторів YouTube. За недотримання нових правил розмір ставки для авторів з України доходитиме до 24%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram