Новини
5 Лютого 2021
843

Кількість податкових перевірок на запит платника податків скоротилася майже вдвічі

У результаті до бюджету було перераховано 131 мільйон гривень

Минулого року кількість перевірок за зверненням платника податку, якщо порівнювати з 2019-м, скоротилася у 1,7 раза — до 517, йдеться у повідомленні Державної податкової служби.

“Найчастіше такі звернення проходять у зв’язку зі зміною засновника, посадових осіб або через бажання платника підтвердити правильність ведення податкового обліку на підприємстві”, — зазначають у відомстві.

Так, за 2019 рік таких перевірок було проведено 903, а за минулий — 517. У результаті Держподаткова стягнула до бюджету 131 млн грн.

Також зазначається, що на час карантинних обмежень проведення перевірок було заборонено майже за всіма підставами, проте на звернення платника податків обмеження не поширювалися.

Раніше Investory News писали, що в Україні створять фонд екологічних податків. Кошти спрямовуватимуться виключно на поліпшення якості навколишнього середовища.

Нагадаємо, Державна податкова служба України станом на 21 грудня 2020 року в автоматичному режимі списала податкові борги всім платникам (3,65 млн), в яких вони в сумі не перевищували 3060 грн. У такий спосіб влада намагається підтримати бізнес під час коронакризи.

Також Державна податкова служба затвердила реєстр великих платників податків на 2021 рік, до якого увійшли 1375 суб’єктів господарювання, що у порівнянні з реєстром на 2020 рік — на 254 платники менше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram