Новини
22 Квітня 2021
771

Кількість підробок вакцини Pfizer невпинно зростає

Замість вакцини від Covid-19 зловмисники наливають дистильовану воду

Фото: Ruby Wallau/STAT

Компанія Pfizer повідомила про нові випадки продажу підроблених вакцин від Covid-19, які зловмисники видають за ті, які Pfizer виробляє спільно з компанією BioNTech, повідомляє The Wall Street Journal.

В межах двох розслідувань у Мексиці та Польщі були вилучені партії підробленої вакцини. Перевірка показала, що в мексиканській партії в ампулах замість вакцини була дистильована вода, а в Польщі — засіб від зморшок.

За даними мексиканської влади, вакцину встигли ввести приблизно 80 людям в одній з приватних клінік. На здоров’я пацієнтів це не вплинуло. Затримано шестеро підозрюваних у шахрайстві.

У Польщі підроблена вакцина, яка була розлита навіть у несхожі на оригінальні ампули, не встигла дійти до споживачів, її вилучили на квартирі у підозрюваного, який також затриманий.

Коментуючи зростання випадків підробки вакцин провідних світових виробників, глава служби безпеки Pfizer Лев Кубяк заявив: “Вакцина потрібна всім на планеті. Багато хто чекає на неї. У нас дуже обмежений запас, який буде рости в міру того, як ми збільшуємо виробництво та як інші компанії включаються у виробництво. Ну, а поки у злочинців є гарна нагода скористатися нестачею вакцини”.

Зараз відділ Міністерства внутрішніх справ США з питань інтелектуальної власності перевіряє 35 окремих випадків підробки вакцин від Covid-19. За оцінками PricewaterhouseCoopers, ринок підробок рецептурних лікарських засобів, обсяг якого перевищує $200 млрд на рік, продовжує активно зростати.

Нагадаємо, третій етап випробувань нової ізраїльської вакцини можуть провести в Україні. Другий етап завершується в середині літа.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram