Новини
9 Квітня 2020
1 168

Кількість передплатників Disney+ перевищила 50 мільйонів

База платних користувачів відеосервісу зростає швидше за конкурентів 

Disney заявив про подолання знакового рубежу в 50 млн передплатників. Таким чином, за останні два місяці призначена для користувача база Disney+ виросла майже вдвічі. Це при тому, що спочатку Disney ставив собі за мету вийти на 60-90 млн осіб до 2024 р., повідомляє The Verge.

Онлайн-кінотеатр Disney+ почав працювати 12 листопада 2019 р. У першу ж добу він отримав 10 млн передплатників, а в лютому призначена для користувача база платних користувачів зросла до 28,6 млн осіб.

На цей час сервіс працює в 16 країнах по всьому світу, зокрема США, Індія і деякі країни Європи.

На 7 квітня був запланований запуск Disney+ у Франції, але його відклали через побоювання уряду, що лінії зв’язку просто не витримають навантаження.

Минулого місяця найпопулярніші стримінгові відеосервіси, зокрема Netflix і YouTube, у відповідь на прохання влади ЄС знизили якість відео, щоб уникнути перевантаження. Коли Disney+ запуститься в Україні, як і раніше невідомо.

Призначена для користувача база Hulu, що належить Disney, становить 30,4 млн передплатників. Але Hulu зараз працює тільки в США, а його глобальний запуск намічений тільки на наступний рік. Водночас у лідера ринку Netflix по всьому світу налічується 167 млн ​​передплатників, з яких близько 68 млн припадає на США.

У колекції Disney + доступно 500 фільмів та 7,5 тис. епізодів серіалів Disney. В останні тижні сервіс отримав кілька оновлень — раніше терміну вийшли Frozen II (“Крижане серце II”) і “Вперед” (Onward). Крім того, кіноадаптація “Артеміс Фаул” вийде ексклюзивно на Disney + цього літа, хоча спочатку проект планувався для театрального релізу.

Disney, як і інші компанії, шукає способи перенести деякі релізи на стримінгові майданчики, оскільки кінотеатри залишаються закритими через пандемію, а люди сидять вдома.

Голова ради директорів і колишній генеральний директор Боб Айгер раніше заявив Barron’s, що, швидше за все, інші великі тайтли в результаті стануть доступні в Disney+.

Крім того, на цей рік заплановано кілька великих прем’єр, які повинні посприяти зростанню бази користувачів сервісу.

Як відомо, стримінгові сервіси Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime та інші втратили $9,1 млрд у 2019 р. через користувачів, які діляться паролями від своїх акаунтів. Експерти Parks Associates припускають, що у 2024 р. збитки стримінгових компаній зростуть до $12,5 млрд.

Американська компанія The Walt Disney Company прогнозує збитки в розмірі $175 млн від наслідків спалаху пневмонії, викликаної вірусом COVID-19 (коронавірус). За оцінкою компанії, тимчасове закриття 25 січня парку відпочинку та розваг Disneyland в Шанхаї обійдеться в $135 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram