Новини
12 Квітня 2022
480

Кілька десятків тисяч квартир для переселенців у десяти регіонах України

Перші квартири мають отримати через три-чотири місяці

Держава має намір побудувати кілька десятків тисяч нових квартир для вимушених у зв’язку з війною переселенців у 10 регіонах України, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

“Завдання — житло для переміщених осіб. Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні будинки у 10 регіонах. Люди не повинні жити у спортзалах чи школах. Ми вибрали проєкти, які можна реалізувати за три місяці. Це будуть саме квартири — здебільшого двокімнатні, але й однокімнатні та трикімнатні”, — розповів Тимошенко в інтерв’ю виданню Forbes.ua.

Він додав, що йдеться про будівництво кількох десятків тисяч квартир. “Перші квартири мають отримати через три-чотири місяці”, — зазначив заступник голови ОП.

Насамперед за його словами, житло нададуть тим, хто не може знайти собі будинок чи проживає у спортивних залах, школах тощо. Відповідні списки вже складаються главами областей.

Крім того, як зазначив Тимошенко, в Україні існує багато не введених в експлуатацію, але практично готових житлових будинків.

“Найближчого місяця держава стане їх викуповувати й надавати переселенцям. Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтом, з меблями, з побутовою технікою”, — сказав він.

Нагадаємо, в Україні на час дії воєнного стану для громадян скасували податок на нерухомість. Ця норма поширюється на 2021 рік, за який потрібно було заплатити до 1 липня 2022 року.

Як писали раніше Investory News, за словами експертів, після закінчення бойових дій попит на житло в українців буде значним, а іноземні громадяни купувати житло в Києві будуть значно рідше, ніж було до війни.

Як писали раніше Investory News, під час відбудови зруйнованої інфраструктури Уряд зможе переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. “Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять в Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. Зокрема про це були і є проєкти “Велике будівництво” та “Енергетична Незалежність”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram