Новини
21 Липня 2020
975

Київський ТРЦ Sky Mall змінив власника

Ним став колишній бізнес-партнер Дмитра Фірташа — Іван Фурсін

Бізнесмен Іван Фурсін викупив один із найуспішніших торгово-розважальних центрів столиці — Sky Mall, який за борги перейшов у банк Південний, повідомляє НВ Бізнес з посиланням на джерела.

Інформацію про нового власника підтвердили в девелоперській компанії Arricano естонського бізнесмена Хіллара Тедера, який називає себе власником ТРЦ, а також партнер Тедера, Андрій Адамовський.

“Тепер Тедер, який втратив контроль над Sky Mall, розглядає шанси позову в міжнародний інвестиційний арбітраж проти держави Україна для компенсації збитків”, — пише видання.

За інформацією НВ, спочатку будівництвом ТРЦ займалася компанія Arricano естонського бізнесмена Хіллара Тедера. У 2009 р. він залучив до проекту партнера — Андрія Адамовського, який вклав у будівництво об’єкта $40 млн і отримав 50% + 1 акцію ТРЦ.

В угоді було зазначено, що у Тедера є опціон на викуп частки свого партнера у 2010 р. Але в зазначені терміни Адамовський продавати частку відмовився, посилаючись на порушення своїм партнером кількох умов договору.

В цей час співвласником Arricano стала інвестиційна компанія Dragon Capital (через компанію Dragon — Ukrainian Properties & Development Plc (DUDP), якій зараз належить 12,51% в компанії Хіллара Тедера.

“У недобудований торговий центр я вклав гроші у 2009 р. Побудували, здали в оренду, все було мирно і дружно. Надалі виникла суперечка про ціну опціону і мій вихід з проекту”, — написав Адамовський у своїй колонці в ЕП.

З того часу сторони судяться в Україні, на Кіпрі та у Великій Британії. Сам Тедер неодноразово заявляв, що його компанія втратила оперативний контроль над ТРЦ, він не отримував дивіденди від прибутку Sky Mall.

Як писали раніше Investory News, торгово-розважальні центри України за два місяці карантину втратили близько 7 млрд грн орендних надходжень, а їх орендарі — понад 50 млрд грн товарообігу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram