Новини
13 Грудня 2021
850

Київський додаток для оренди квартир bird виходить на британський ринок

Додаток матиме відмінності від того, що працює в українській столиці 

У Лондоні запустився український iOS-додаток bird з пошуку квартир для довгострокової оренди, який працює також у Києві. В Лондоні він називатиметься birb. Запуск у столиці Британії компанія присвятила своєму третьому дню народження, пише AIN.UA з посиланням на офіційне повідомлення bird.

Київський додаток працює за принципом агрегації — збирає оголошення з 24 сайтів нерухомості: DOM.RIA, Country.ua, OLX, Rieltor.ua, 100rielty.ua серед них.

Принцип роботи британського birb, як і головні фічі, аналогічний — додаток збирає оголошення з двох найбільших порталів нерухомості у Лондоні. Після — штучний інтелект birb AI структурує їх, переносить на 3D-карту та перевіряє на предмет дублікатів.

Відмінностей між двома додатками дві. По-перше, назва лондонського додатка змінена на birb. За словами компанії, її вигадали, аби розвивати дві версії паралельно — міжнародну birb та київську bird. Друга відмінність — повністю перероблена під географію Лондона карта та адаптовані до британських реалій фільтри.

bird — це експериментальний продукт компанії ЛУН, який з’явився в App Store у грудні 2018 року. Його головні фічі — детальна 3D-карта, на якій підсвічуються будинки з помешканнями, що здаються в оренду, а також bird AI — рішення для боротьби з фейковими оголошеннями.

Як писали раніше Investory News, кількість запитів на добірку квартир у новобудовах з метою подальшого здавання в оренду в Києві у 2021 році зросла на 10-15%. Орендні ставки на стличні квартири найбільш стабільні, якщо порівняти з іншими регіонами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram