Новини
7 Червня 2019
1 024

Київ виділив 200 млн грн на реконструкцію сміттєзвалища поблизу Підгірців

Кошти будуть витрачені на укріплення дамби полігону та встановлення дренажних систем

Фото: ілюстративне фото, Alan Levine/Flickr

Київ виділив кошти у розмірі 200 млн грн на роботи з реконструкції та технічного переоснащення полігону твердих побутових відходів №5, що знаходиться поблизу с. Підгірці. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За інформацією КМДА, кошти будуть витрачені на укріплення дамби полігону та встановлення дренажних систем. Також планується модернізація каналізаційно-насосного обладнання, будівництво додаткового модуля “ROCHEM” для переробки фільтрату та продовження робіт з рекультивації карт об’єкту.

Зокрема, установка додаткових очисних модулів збільшить загальну потужність системи очищення фільтрату на полігоні №5 до 950 кубометрів на добу. Зараз переробляється 540 кубометрів.

“Протягом останніх двох років міська влада спрямувала більше 106 млн грн на роботи з укріплення та убезпечення полігону. За ці кошти була відновлена та модернізована система переробки фільтрату “ROCHEM” і проведені роботи з реконструкції. Зараз інертним ґрунтом перекрита перша карта полігону, що займає площу понад 18 га, ліквідовані аварійні схили, що могли обвалитись”, – йдеться у повідомленні.

Зараз жодне українське місто не може похвалитися тим, що проблема сортування, вивезення та переробки міських відходів вирішена повністю. Переважна більшість звалищ переповнені. На території країни 54 млн кубометрів сміття. Що б вивезти його, знадобиться 625 тис. вагонів.

За дослідженням міжнародної організації AirVisual Україна посіла 49-е місце у рейтингу країн, а Київ – 45-е серед столиць світу із найбільш забрудненим повітрям у 2018 р. Київ має показник забруднення у 13,8 мкг. Він трохи брудніший за Токіо (Японія), яка посіла 46 місце, але чистіший за Боготу (Колумбія) – 44 місце. Україна в рейтингу знаходиться між Філіппінами та Колумбією.

Також, експерти організації AirVisual назвали найбільш забруднені міста світу. Відзначається, що 22 з перших 30 знаходяться в Індії. До списку увійшли два українських міста – Київ (1148 місце з 3000) та Бровари (661 місце), яке виявилось більш забрудненим, ніж столиця.

Як відомо, група ICU розраховує до кінця 2019 р. запустити в Житомирі найбільший в Україні завод із переробки несортованих твердих побутових відходів (ТПВ) за спеціальною МБО-Т технологією.

Нагадаємо, 27 березня 2019 р. Європарламент у французькому Страсбурзі підтримав закон про заборону використання пластикових одноразових виробів. Вже у 2021 році під заборону потрапляють: столові прибори, тарілки, соломинки, вушні палички, харчові контейнери та пінополістирольні стаканчики.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram