Новини
19 Березня 2020
1 214

Київ у рейтингу найдорожчих міст світу піднявся на 22 сходинки

Наразі столиця розділяє з Москвою 86-те місце зі 133-х чим вища позиція, тим дорожче місто

Київ у рейтингу найдорожчих міст світу Worldwide Cost of Living 2020, що підготовлений аналітичним підрозділом журналу The Economist,  піднявся на 22 сходинки. Наразі столиця України ділить з Москвою 86-те місце зі 133 – чим вища позиція, тим дорожче місто.

“Зміна позиції Києва пояснюється зміцненням курсу гривні у 2019 році. Крім того, ціни в столиці змінилися через зростання мінімальної та реальної заробітної плати”, – пояснюють укладачі рейтингу.

Зазначається, що більший поступ наразі має турецький Стамбул, який піднявся на 24 позиції та займає 96 місце. При цьому найбільший стрибок вниз у рейтингу здійснили болгарська Софія (із 90-ї сходинки на 106-у), марокканська Касабланка (з 92 на 106) й ісландський Рейк’явік (з 15 на 29).

Загалом найдорожчими містами у світі стали Сінгапур, Гонконг (спеціальний район Китаю) і Осака (Японія). Далі йде Нью-Йорк, за ним – французький Париж, швейцарський Цюрих, ізраїльський Тель-Авів, американський Лос-Анджелес, японське Токіо та швейцарська Женева.

Серед найдешевших міст зазначаються сирійський Дамаск (25 місце), узбецький Ташкент (30), казахське Алмати (34), аргентинський Буенос-Айрес і пакистанське Карачі (по 35), венесуельський Каракас (36), замбійська Лусака (38), індійські міста Ченнаї (39), Банґалор (40) і Нью-Делі (42).

Автори дослідження порівняли понад 400 індивідуальних цін на більш ніж 160 продуктів та послуг, зокрема на їжу, напої, одяг, товари для дому й особистого догляду, оренду житла, транспорт, комунальні послуги, приватні школи, домашніх робітників і відпочинок.

Ціни у всіх містах в рейтингу порівнюють з Нью-Йорком. Індекс цін в американському місті встановлюють на рівні 100 пунктів. Індекс Києва за рік зріс на шість пунктів і становить 58 – чим вищий цей показник, тим вищі ціни.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Київ потрапив до п’ятірки міст, де найбільше покращилися показники комфорту життя за останні п’ять років. Загальна оцінка столиці України збільшилася за рік на 5,2 п. та на той час становила 56,6 зі 100.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram