Мiста
15 Травня 2019
2 852

Київ та Львів увійшли до топ-10 міст за ефективністю інвестицій

Це є ще одним свідченням зростаючого міжнародного інвестиційного профілю України

Київ і Львів увійшли в топ-10 міст Smart Locations of the Future 2019/20 за ефективністю інвестицій. Про це йдеться у рейтингу спеціалізованого видання Financial Times FDI Magazine.

Київ у цьому рейтингу посів п’яте місце, Львів – восьме. Центральні та східноєвропейські міста домінували в цій категорії, підкреслюючи відносну конкурентоспроможність регіону та конкуренцію, з якою стикається Україна, прагнучи залучити більше міжнародних інвестицій до країни. Крім пари учасників з України, Польща і Литва теж мали два рейтингових міста, в той час як румунська Ясси і болгарська столиця Софія теж опинилися у цьому списку.

У даній категорії оцінювалися 115 напрямків для інвестицій по всьому світу за такими показниками, як ВВП на душу населення, інвестиції та продуктивність праці, ціна квадратного метра щомісячної оренди офісних приміщень, середній рівень зарплати, ціна готельних номерів у середмісті, загальну ставку податку на прибуток, реєстрацію права власності та вартість створення підприємства та багато інших чинників.

Варто зазначити, що Київ та Львів – не перші українські міста, які отримали визнання від Financial Times. Опитування, проведене у 2018 р. службою FDI, оцінив Харків на сході України як найбільш економічно ефективне велике місто Європи. З 40 досліджених великих європейських міст в Харкові була зафіксована найнижча середньорічна заробітна плата кваліфікованих і напівкваліфікованих працівників, найнижчі витрати на організацію бізнесу та найбільш конкурентоспроможні ставки оренди на офісні приміщення класу А.

Як йдеться у доповіді, рейтинг 2019 р. є ще одним свідченням зростаючого міжнародного інвестиційного профілю України, оскільки країна переживає період стійкого економічного зростання. ВВП України зростав три роки поспіль і за прогнозами в 2019-2020 рр. буде продовжувати рости.

Нагадаємо, у 2020 р. зростання економіки очікується на рівні 3%. Як повідомлялося, за даними HSBC у 2019 році темпи росту реального ВВП України сповільняться до 2,5%. Однак у 2020 році цей показник може відновитися до 3%.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті на рівні “B-/B”. Також підтверджено рейтинг за національною шкалою “uaBBB” з прогнозом “стабільний”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram