Новини
31 Серпня 2021
956

“Кернел” Веревського викупить акції на $250 мільйонів протягом двох років

Згодом папери за рішенням ради директорів будуть анульовані, збережені або продані

Kernel Holding S.A. (Люксембург), холдингова компанія агропромислової групи “Кернел”, на позачергових зборах акціонерів ухвалила рішення викупити протягом двох років до 19,2 млн своїх акцій на загальну суму $250 млн. При цьому ціна придбання акцій повинна бути не нижче PLN50 і не вище PLN65, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Рішення щодо викупу своїх акцій було ухвалено, оскільки компанія та її дочірні підприємства накопичили значну ліквідність і не мають будь-яких нових привабливих інвестиційних можливостей в короткостроковій перспективі”, — йдеться у повідомленні.

При цьому агрохолдинг уточнив, що ставлення його чистого боргу до EBITDA на 31 березня 2021 року на рівні 1,4х є комфортним показником для ведення господарської діяльності.

“Викуплені акції згодом будуть анульовані, збережені, продані або використані для таких законних цілей, які рада директорів вважатиме доцільними”, — зазначено у повідомленні компанії.

Згідно з біржовим повідомленням, акціонери “Кернел” уповноважили раду директорів компанії виконувати дану резолюцію у тому форматі, в якому вони визнають це за потрібне. Зокрема, дозволити їм укласти агентський договір з обраною інвестиційною фірмою для викупу акцій.

Крім того, акціонери на зборах затвердили план заохочення топменеджменту компанії шляхом ратифікації з ними угод про пут-опціони.

“Кернел” — великий виробник і експортер соняшникової олії, що працює у виробництві, експорті та внутрішніх продажах соняшникової олії, рослинництві, експорті зернових культур, наданні послуг зі зберігання й перевалки зерна на елеваторах і у портових терміналах.

Найбільшим співвласником “Кернел” через Namsen Ltd є Андрій Веревський з часткою 39,97%. Cascade Investment Fund (Кайманові острови), бенефіціаром якої виступає ексдепутат парламенту України Віталій Хомутинник, володіє 4,99% акцій “Кернела”.

“Кернел” у третьому кварталі 2021 фінансового року отримав $52,9 млн чистого прибутку проти $25 млн чистого збитку за аналогічний період минулого року.

Показник EBITDA зріс на 7% — до $111 млн, виторг компанії у січні-березні 2021 року зріс на 66% — до $1,73 млрд у зв’язку з інтенсивним зростанням цін на зернові та олійні культури.

Раніше Investory News писали, що Ferrexpo AG, якій належить 99,11% акцій ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, найбільшого виробника залізорудних котунів в Україні, примусово викупить у міноритаріїв акції у межах процедури squeeze-out за ціною 34,24 грн за кожну за їх номінальної вартості 9,96 грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram