Новини
20 Листопада 2019
1 045

Кавомани: За сім місяців українці спожили кави на 11% більше, ніж минулого року

Найбільшої переваги при цьому надавали натуральній зерновій та меленій каві

За сім місяців 2019 року категорія кави зросла на 11%, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Цей ріст є стабільним, зокрема, у 2017 році категорія кави зросла на 6%, у порівнянні з 2016 роком, а у 2018 році приріст склав 13%. Таким чином, з року в рік українці споживають все більше кави, а ринок у свою чергу стрімко зростає, про це йдеться в прес-релізі компанії “Асканія FMCG”.

Зазначається, що українці все частіше надають перевагу натуральній зерновій та меленій каві. Так, з липня 2017 року до червня 2018 року продажі меленої кави в натуральному вираженні зросли на 13,7%, а в грошовому – на 23,4%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

“При цьому продажі зернової кави зросли на 13,3%, а у грошовому вираженні на 27,1%”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначила Інна Сірченко, директор з маркетингу компанії “Асканія FMCG”, частка зернової та меленої кави на ринку постійно зростає, якщо 2013 року вона складала 20-25%, то сьогодні ця цифра вже перевищує 35%.

“Частка ж розчинної кави щороку зменшується на 1-3%. Українці краще почали розбиратися у каві, стрімко розвивається й кавова культура: відкривається все більше нових кав’ярень, у яких пропонують десятки видів цього напою”, – зазначила вона.

І додала, що найбільше зернової кави сьогодні споживають у Київському регіоні, а меленої – у Київському, Центральному та Західному.

“Сумарний обсяг українського ринку кави, тобто розчинної та натуральної, у 2018 році становив близько $300 млн”, – наголосили в компанії.

Про те, як дотриматися здорового харчування проводячи більшу частину дня в офісі можна прочитати в матеріалі Investory News “Здорове харчування в офісі: 5 порад про прості речі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram