Новини
24 Січня 2020
1 226

Катарська компанія виграла конкурс на концесію миколаївського порту “Ольвія”

Сума інвестицій склала 3,4 мільярда гривень

Катарська компанія QTerminals перемогла у конкурсі на концесію майна ДП “Стивідорна компанія (СК) “Ольвія” (м. Миколаїв). В розвиток порту буде інвестовано 3,4 млрд грн протягом п’яти років. Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

“Це одна з найбільших прямих іноземних інвестицій у портову галузь України за всю історію незалежності”, — йдеться в повідомленні.

Щорічно катарська компанія буде платити 82 млн грн концесійних платежів до бюджету. Також вона вкладе 80 млн грн в розвиток інфраструктури Миколаєва.

QTerminals управляє найбільшим торговим портом Катару — Хамад, вартістю понад $7 млрд. “У 2019 р. компанія опрацювала 1 млн 320 тис. TEU контейнерних вантажів, що на 300 тис. більше, ніж було оброблено в Україні всіма портовими операторами”, — зазначають у міністерстві.

Як писали раніше Investory News, за результатом концесійного конкурсу Херсонського морського порту визначено переможця — ТОВ “Рисоіл-Херсон”. Компанія перемогла в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП “Херсонський морський торговельний порт”. Сума фіксованого концесійного платежу складе 12 млн грн.

Також, мають намір передати в концесію Одеський морський вокзал та розташований там готель “Одеса”. На відновлення готелю необхідно 200 млн грн, яких у підприємства немає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram