Новини
10 Квітня 2020
1 377

КарантIN на супер’яхті: Мільярдери ізолюються на водних просторах від пандемії

На таких яхтах є свої лазарети та медичний персонал

Власники мегаяхт використовують свої судна для того, щоб дочекатися закінчення пандемії в самоізоляції далеко від вогнищ вірусу. На більшості яхт є свої медичні блоки з усім необхідним обладнанням для реанімації та інтенсивної терапії, пише Forbes.

Свої лазарети або медичні блоки є на більшості яхт довжиною понад 92 м. Через пандемію коронавірусу попит на медпрацівників для екіпажів мегаяхт стрімко виріс, і агенції з підбору суднового медичного персоналу ледь справляються з обробкою заявок.

Оскільки мільярдери, які відправилися за кордон, виявляються практично ізольованими на борту своїх яхт, потреба в медичному обслуговуванні стає для них нагальною потребою.

Експерти галузі, пише видання, стверджують, що нині безліч мегаяхт взяли курс на безпечні місця або вже знаходяться там — поблизу приватних островів і далеко від вогнищ пандемії коронавірусу.

“Пандемія COVID-19 дуже вплинула на яхтову індустрію”, — зазначає Алекс Хобріч, компанія Yachtie World.

За його словами, багато членів екіпажів втратили роботу і знаходяться далеко від дому та сім’ї. Деякі власники яхт використовують свої судна для самоізоляції, що цілком логічно.

Однак хтось із них бере на борт лише половину екіпажу або навіть менше. Це призводить до того, що попит на деякі професії зростає, а на інші падає. Багато членів екіпажів панікують, оскільки вони не знають, чи знаходиться під загрозою їхня робота і здоров’я.

Rising Sun

Через обмеження міжнародного морського судноплавства багато яхт виявилися в скрутному становищі. Більшість держав заборонили заходити у свої територіальні води.

Під заборону потрапив і Лазурний Берег Франції. Влада Антигуа і Барбуди заборонили заходити в порти судам, які проходитимуть з Північної Америки та Європи. Багамські та Віргінські острови США значно обмежили морське судноплавство і зробили виняток лише для судів, відповідальних за постачання життєво важливих вантажів. Острів Сен-Мартен закрив свої води для всіх іноземних суден, зоврема й для яхт. Членам екіпажів суден ні в якому разі не дозволяють сходити на берег.

Опис посадових обов’язків медпрацівника на яхті, за інформацією видання, не здається настільки привабливим, оскільки з нього стає ясно, що найчастіше медперсонал бере на себе обов’язки стюардів.

Згідно з даними агенції з підбору суднового медичного персоналу Wilson Halligan, в обов’язки медпрацівника/стюарда на яхті входить забезпечення роботи бортового медблоку або сестринського пункту, а також проведення інвентаризації, замовлення витратних матеріалів та складання опису. Залежно від стану здоров’я власника яхти від суднових медпрацівників/стюардів може знадобитися надання певної медичної допомоги. Весь інший час вони повинні бути напоготові в разі потреби негайно надати медичну допомогу. На деяких великих судах до складу екіпажу входять два медпрацівники. Іноді на борту яхти також може працювати лікар.

Медпрацівники часто беруть на себе виконання додаткових обов’язків і допомагають у прибиранні кают і обслуговуванні пасажирів. Зазвичай вони працюють за контрактом протягом п’яти місяців і йдуть у відпустку на один місяць.

Наявність медичного сертифіката ENG1 обов’язково для всіх суднових медсестер. Більшість із них також має як мінімум дворічний досвід роботи в якості дипломованої медсестри.

Flying Fox

Існує безліч судів, на борту яких є медпункти, лікарняні палати та відповідне медичне обладнання. У їх число входить 139-метрова яхта Al Salamah, побудована для нині покійного наслідного принца Саудівської Аравії Султана ібн Абдул-Азіза Аль Сауда. На її борту є дві лікарняні палати — одна для власника й одна для гостей.

На борту яхти Al Raya, яка раніше належала російському мільярдерові Алішеру Усманову і мала назву Dilbar, теж є лазарет і окремий медпункт.

Сім’я мільярдерів Уолтон, які контролюють мережу супермаркетів Walmart, також подбала про те, щоб на борту їх яхти Jubilee була лікарняна палата.

Лазарет є і на борту яхти Al Riyadh, побудованої на замовлення члена королівської сім’ї Саудівської Аравії. На яхті Turama також є дві палати для хворих.

На борту кількох найбільш відомих яхт також є медперсонал і медпункти з усім необхідним обладнанням. У їх число входить яхта Eclipse, побудована на замовлення російського мільярдера Романа Абрамовича, а також яхта Rising Sun, що належить американському мільярдерові Девіду Геффену.

Медичне обладнання найчастіше перевозиться на суднах підтримки. Там же розташовані лікарняні палати, що відповідають стандартам Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS), і каюти для гостей яхт.

У число відомих яхт c суднами підтримки входять Game Changer, McCarthur Explorer і Alexander. Серед яхт підтримки можна виділити судно Intrepid, побудоване на замовлення мільярдера Еріка Шмідта для супроводу його яхти Infinity.

На приголомшливій яхті Flying Fox є медпункт з декомпрессіонною камерою, а також все необхідне обладнання для реанімації та інтенсивної терапії. В цей час яхта пришвартована неподалік від приватного острова в Індійському океані.

Нагадаємо, статки 100 найбагатших людей світу за лютий-березень 2020 року скоротилися в цілому на $408 млрд через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19. Найбільших втрат зазнав Бернар Арно — близько $30 млрд.

До рейтингу Forbes потрапили цього року шість українців. Перший у списку — засновник Amazon Джефф Безос. У топ-3 найбагатших людей світу також увійшли співзасновник Microsoft Білл Гейтс та основний акціонер модного будинку LVMH Бернар Арно. Статок усіх 2095 світових мільярдерів склав $8 трлн, що на $700 млрд менше.

Investory News також підготували добірку з найбільшими яхтами, які було спущено на воду в 2019 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram