Новини
9 Квітня 2020
1 149

КарантIN: Google зробила ігровий сервіс Stadia безкоштовним

Таким чином компанія намагається розширити своє лідерство в сегменті хмарних ігор

Хмарна ігрова платформа Google Stadia стала повністю безкоштовною через пандемію коронавірусу, пише The New York Times.

У звичайний час для використання Google Stadia потрібно було придбати підписку, ціна якої доходила до $130. Але тепер доступ до платформи став абсолютно безкоштовним. Зареєструвавшись в Google Stadia, користувачі відразу зможуть почати грати — для цього знадобиться лише ноутбук або ПК.

Хмарні ігрові платформи дозволяють грати у “важкі” ігри навіть на старих і слабких комп’ютерах. Основне навантаження за них беруть на себе сервери Google. Від користувача потрібно лише стабільне підключення до інтернету на швидкості від 10 мегабітів в секунду.

Зробивши Stadia безкоштовним, Google не тільки використовує ринкові можливості, а й намагається розширити своє лідерство в сегменті хмарних ігор, пише NYT. Конкурентами компанії є Amazon, Microsoft і Nvidia, які створюють свої власні платформи.

Нагадаємо, Google роздасть постраждалим від пандемії компаніям та організаціям гранти на загальну суму $800 млн. Також, ВООЗ та інші структури зможуть безкоштовно розмістити оголошення в сервісах компанії на суму $250 млн.

Як писали раніше Investory News, аналітична компанія International Data Corporation (IDC) оцінила наслідки впливу пандемії коронавірусу на світовий ринок серверів та систем зберігання даних. Згідно з прогнозами IDC, глобальні продажі зовнішніх СЗД у 2020 р. скоротяться на 5,5% і складуть $28,7 млрд, а обсяг сегмента серверів знизиться на 3,4%, до $88,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram