Новини
26 Грудня 2019
1 118

Капіталізація в $570 мільярдів: Alibaba стала найдорожчою компанією в Азії

У 2019 році оцінка інтернет-гіганта зросла на 60%

Китайська Alibaba у 2019 р. стала найдорожчою публічною компанією в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, капіталізація якої у цей період зросла до $570 млрд. Про це повідомляє The Nikkei Asian Review.

Серед всіх компаній у світі Alibaba знаходиться на сьомому місці — її випереджають Saudi Aramco з оцінкою $1,89 трлн, Apple ($1,24 трлн), Microsoft ($1,2 трлн), Alphabet ($931 млрд), Amazon ($886 млрд) і Facebook ($588 млрд).

Видання порівняло вартість азійських компаній в доларах на 20 грудня. Alibaba посіла перше місце в рейтингу вперше, її оцінка стрімко зросла у 2019 р. — на 60%.

На другому місці знаходиться китайський інтернет-холдинг Tencent, який був лідером у минулому році, він також наростив капіталізацію в цьому році, але трохи менше, ніж Alibaba, — на 20%, до $459 млрд.

“Подальший підйом реальних наявних доходів у Китаї, все більша кількість міст, що швидко розвиваються, позитивно впливає на акції Alibaba”, — зазначають аналітики пекінської консалтингової компанії EqualOcean.

За їх переконанням, рітейл, основна сфера діяльності Alibaba, менш вразливий до торгового конфлікту в США у порівнянні з виробництвом техніки, логістикою та рядом інших секторів.

Як писали раніше Investory News, акції Alibaba Group Holding подорожчали на 6,9% в ході дебюту на Гонконгській фондовій біржі у вівторок, 26 листопада. У перші секунди операцій вартість цінних паперів піднялася до $23,89 за штуку.

Нагадаємо також, китайська компанія залучила $1,7 млрд в рамках додаткового розміщення на Гонконгський біржі. Компанія розмістила додаткові 75 млн акцій за ціною близько $22.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram