Новини
23 Червня 2021
747

Капіталізація Microsoft вперше досягла $2 трильйони

Інвестори вклалися в акції компанії, очікуючи довгострокового зростання її виторгу

Акції Microsoft на торгах у Нью-Йорку у вівторок, 22 червня, дорожчали на 1,2%, що дозволило компанії ненадовго досягти ринкової капіталізації у $2 трлн, повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Nasdaq, до моменту закриття торгів папери Microsoft демонстрували зростання на 1,1% і коштували $265,51, а ринкова капіталізація компанії становила $1,99 трлн.

Microsoft стала третьою компанією, якій вдалося досягти показника у $2 трлн капіталізації. Вартість саудівської нафтової держкомпанії Saudi Aramco перевищила цю позначку у грудні 2019 року. Наразі, за ​​даними Bloomberg, вона коштує близько $1,9 трлн. Капіталізація Apple досягла $2 трлн у серпні 2020-го, наразі вона становить близько $2,32 трлн, свідчать дані Nasdaq.

“З початку року акції Microsoft зросли в ціні на 19%, обігнавши за цим показником папери Apple та Amazon, — зазначає агенція. — Інвестори вклалися в них, чекаючи довгострокового зростання прибутку та виторгу компанії, а також розширення її діяльності у таких сферах як машинне навчання й хмарні технології”.

Звітність Microsoft за третій квартал, опублікована у квітні, перевершила очікування на ринку та продемонструвала потужне зростання компанії у різних сегментах бізнесу.

Купувати акції Microsoft рекомендують понад 90% аналітиків. Середній таргет ціни паперів на 11% вище їх нинішньої вартості. “У випадку Microsoft розставлені всі галочки: компанія знаходиться на ринках, яким інвестори віддають перевагу, демонструє потужне та стійке зростання, а також знаходиться на вдалій позиції для того, щоб капіталізувати на довгострокових темпах, які спостерігаються у технологічній сфері”, — розповів агенції аналітик Edward Jones Логан Перкі.

За словами старшого аналітика Clearbridge Investments Хіларі Фріш, компанія “займається багатьом і робить все це добре: геймінг, хмара, автоматизація, аналітика, штучний інтелект”.

Microsoft 1975 року заснували Білл Гейтс і Пол Аллен. “Сатья Наделла, що став генеральним директором компанії 2014-го, перетворив її у найбільшого продавця хмарного програмного забезпечення з урахуванням як її інфраструктури, так і хмарних технологій Office”, — пише Bloomberg.

Microsoft також стала єдиною серед найбільших технологічних компаній США, яким поки що вдалося уникнути перевірок з боку дедалі більше активних американських антимонопольних регуляторів. Це дозволяє компанії робити придбання у вільніший спосіб і розширювати лінійку продуктів.

Нагадаємо, на початку лютого Microsoft стала другою у світі за ринковою капіталізацією, обігнавши Saudi Aramco, але залишившись позаду Apple. Станом на вечір середи, 3 лютого, акції компанії подорожчали на 1,21% — до $242,44/за папір, а загальна ринкова капіталізація склала $1,828 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram