Новини
29 Червня 2021
727

Капіталізація Facebook вперше перевищила $1 трильйон

Такі фінансові показники вдалося досягти через 9 років після IPO

Ринкова вартість Facebook у понеділок, 28 червня, вперше перевищила $1 трлн. Ціна акцій зросла на більш ніж 4%, до $355,64 за папір за підсумками торгів. Зростання котирувань сталося після того, як суд відхилив антимонопольні позови проти компанії соціальних мереж, повідомляє Reuters.

Позови повинні були змусити Facebook продати Instagram і WhatsApp, їх подали 2020 року Федеральна торгова комісія (FTC) і влада декількох штатів. “Це перший серйозний удар за претензіями, висунутими проти IT-гігантів минулого року. Суддя Джеймс Боасберг з Окружного суду США (Колумбія) заявив, що позивачі занадто довго чекали, перш ніж вирішили оскаржити давнішні придбання”, — йдеться у повідомленні.

Прессекретар прокуратури Нью-Йорка повідомив, що вивчить рішення, аби обрати варіант реагування на рішення суду. Суддя Боасберг зазначив — FTC не змогла довести, що Facebook має монопольну владу на ринку соціальних мереж. Він додав, що комісія може подати нову скаргу до 29 липня 2021 року.

FTC і велика група штатів подали окремі судові позови минулого року. Вони звинуватили Facebook у порушенні антимонопольного законодавства, зокрема щодо придбання 2012 року Instagram за $1 млрд і WhatsApp 2014-го за $19 млрд.

У загальному минулого року федеральний уряд і штати подали п’ять позовів проти Facebook і Alphabet, якій належить Google, після двопартійного обурення з приводу використання та зловживання впливом соціальних мереж як в економіці, так і в політичній сфері. Суддя Боасберг заявив, що FTC недостатньо підтримала своє твердження про те, що Facebook володіє більш ніж 60% ринку.

Компанії Марка Цукерберга досягла оцінки понад $1 трлн через 9 років після IPO. Консенсус-прогноз Refinitiv щодо паперів Facebook становить $386,26 на горизонті одного року — це більше ніж на 8% вище поточної ціни.

Нагадаємо, минулого тижня капіталізація Microsoft вперше перевищила $2 трлн. За даними Reuters, біржові індекси та котирування акцій зростають на фоні домовленостей демократів і республіканців з приводу інвестицій у $1,2 трлн в інфраструктуру та зниження побоювань через можливе посилення фінансово-кредитної політики Федеральної резервної системи.

Раніше Investory News писали, що виторг компанії Facebook у першому кварталі поточного року збільшився на 48% проти аналогічного періоду 2020 року та становить $26,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram