Новини
11 Червня 2020
1 163

Капіталізація Apple досягла рекордних $1,5 трильйони

На фоні загального спаду акції високотехнологічної компанії продовжують рости в ціні

Фото: mondaynote

Ринкова капіталізація Apple у четвер, 10 червня, досягла $1,53 трлн. Це сталося в ході чергових торгів на біржі NASDAQ. Вартість акції Apple виросла до $352.

Всього в обігу перебуває 4,3 млрд акцій Apple. Загальний обсяг акцій Apple в останні роки знижується, тому що компанія активно їх викуповує. Це сприяє збільшенню вартості решти на ринку цінних паперів, пояснює видання.

Як зазначає Barrons’s, рекордне зростання акцій яблучної компанії відбувається на фоні зниження основних індексів. Так, індекс S & P 500 впав на 0,5%, а Dow Jones — на 1%.

Видання також зазначає, що зростанні акцій Apple посприяла криза, пов’язана з поширенням коронавірусної інфекції та протестами в США. Папери високотехнологічних компаній розглядаються інвесторами як досить безпечні з точки зору збереження коштів.

Компанія, як і Amazon, Microsoft та Alphabet, тільки виграли від поширення коронавірусу. Що ж стосується Apple, то ентузіазм інвесторів пов’язаний зокрема й з майбутнім виходом 5G iPhone.

Проте схоже, що це ще тільки початок. Адже аналітик Evercore вважає, що саме Apple першою досягне позначки у $2 трлн, і зробить це протягом наступних чотирьох років. Для цього компанії навіть не потрібна технологічна революція.

Нагадаємо, Apple збирається інвестувати $330 млн у тайванський завод з виробництва екранів LED і MicroLED. Він буде випускати дисплеї для майбутніх iPhone, iPad і MacBook.

Також, компанія придбала канадський стартап в області машинного навчання Inductiv, який допоможе покращити роботу Siri.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram