Новини
20 Червня 2021
500

Каліфорнійський стартап Kernel випустить шолом для зчитування думок

Вартість пристрою становитиме $50 тисяч

Американська компанія Kernel готується до випуску шоломів, які здатні аналізувати активність нейронів, повідомляє Bloomberg.

Найближчими тижнями компанія почне розсилати шолом, що дозволяє інтерпретувати активність нейронів мозку, десяткам клієнтів у США. “Базова технологія існує вже багато років, однак вона є дуже об’ємною та сягає обсягів цілої кімнати”, — йдеться у повідомленні.

Каліфорнійська компанія має намір зробити технологію більш зручною та доступною для широкого кола користування. “Щоб домогтися прогресу в усіх напрямках, які необхідні нам як суспільству, ми повинні вивести мозок в онлайн”, — зазначив Брайан Джонсон, засновник і генеральний директор Kernel.

Шолом отримав назву Flow. Як зазначають у компанії, він “здатний зчитувати показники активності нейронів у реальному часі та з високою точністю визначати закономірності мозкової активності”. Для цього шолом використовує лазери, які проникають через шкіру та череп.

Компанія також розробила другий шолом, йому дали назву Flux, і він здатний дізнаватися “швидкість руху спрацьовування нейронів у реальному часі”, а також надавати інформацію про “складну мозкову активність, що лежить в основі таких нейробіологічних функцій, як збудження, емоції, увага, пам’ять та навчання”.

Першими клієнтами компанії стануть дослідні інститути й приватні медичні організації, які займаються вивченням роботи мозку, а також великі компанії, що намагаються зрозуміти, як мислять споживачі, приймаючи рішення щодо покупок.

У Kernel розраховують, що до 2030 року шоломи стануть такими ж доступними за ціною, як смартфони, і з’являться в кожному будинку.

Про те, як працюють нові технології та чи не нашкодять вони людям можна прочитати в матеріалі Investory News “Десять цікавих книжок про штучний інтелект”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram