Новини
7 Серпня 2021
661

Каліфорнійцям доведеться економити на свинині

Через нові правила утримання тварин фермери не зможуть у стислі терміни їх запровадити вчасно

На початку 2022 року Каліфорнія почне застосовувати нові правила щодо захисту тварин, схвалені переважною більшістю виборців. Ці правила вимагають збільшити площу для розведення свиней, курей-несучок і телят. Але фермери не здатні забезпечити необхідний вміст тварин у такі стислі терміни, через що Каліфорнія може втратити більшу частину постачання виробів зі свинини, пише NBC News.

На свинофермі в Айові свиноматок містять у загонах розміром 1,3 м² під час запліднення, а потім переводять у групові загони площею приблизно 1,9 м². Обидва вони менше, ніж встановлені згідно з новим стандартом 2,2 м².

На цей час тільки 4% свинарських господарств відповідають цим правилам. Важко уявити, як свинарство може забезпечити достатню кількість харчових продуктів у Каліфорнії, яка споживає приблизно 15% усієї виробленої в країні свинини, до початку 2021 року. Це означає, що Каліфорнія може втратити майже всі постачання свинини, велика частина яких приходить з Айови, а виробники свинини зіткнуться з вищими витратами, щоб відновити ключовий ринок.

Власниця закусочної SAMS American Eatery Джіні Кім, яка вже 15 років нею керує, побоюється, що нові правила будуть руйнівними для ресторанного бізнесу. Бекон, яйця і картопляні оладки — основне меню її кав’ярні. Кім вдалося зберегти бізнес під час пандемії. Тепер вона побоюється, що її закусочна, яка спеціалізується на сніданках, може зазнати великих збитків протягом декількох місяців.

Національна рада виробників свинини звернулася до Міністерства сільського господарства США з проханням оплатити переобладнання свинарських господарств у всій країні. Також свинарські ферми подали позови, але поки суди підтримали схвалений закон.

Тим часом Нацрада виробників свинини та коаліція каліфорнійських ресторанів і бізнес-груп попросили губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома відкласти виконання нових вимог. Рада також сподівається, що м’ясо, яке вже знаходиться в ланцюжку постачання, буде продано. Це відстрочить виникнення дефіциту.

Згідно з дослідженням консалтингової фірми Hatamiya Group, яку найняли противники нових стандартів, якщо половина пропозиції свинини в Каліфорнії раптово зникне, ціни на бекон підскочать на 60%. Однак аналітики прогнозують, що принаймні, на початковому етапі навіть при різкому зростанні цін на свинину в Каліфорнії покупці в інших частинах країни не помітять особливої ​​різниці.

Як писали раніше Investory News, мережі ресторанів швидкого харчування, зокрема McDonald’s і KFC, вирішили скоротити асортимент страв дешевше $5 на користь дорожчих комбо-обідів. Це допоможе компенсувати витрати на харчові продукти, що подорожчали з відновленням економіки США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram