Новини
11 Лютого 2020
1 030

Кадрові зміни: Андрія Богдана звільнено з посади голови ОП

На його місце президент призначив свого радника Андрія Єрмака

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 лютого, указом України №46/2020 звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу Президента України. Натомість на його місце назначив свого радника Андрія Єрмака.

Напередодні українські ЗМІ повідомляли про можливу відставку Андрія Богдана, яку він обговорював з президентом у понеділок, 10 лютого. При цьому причини наміру Богдана піти з Офісу президента не були вказані.

З початку президентської кампанії Володимира Зеленського Богдан був його юридичним радником, після перемоги новий президент призначив його главою Адміністрації президента, а пізніше й реформованого Офісу президента.

Восени 2014 Андрій Богдан балотувався до ВР за списками партії БПП, однак народним депутатом не став. Раніше був радником олігарха Ігоря Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА, одним з адвокатів Геннадія Корбана. В уряді Миколи Азарова – заступником міністра Кабінету міністрів України, урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики.

Андрій Єрмак був помічником нардепа від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва у V, VI, VIІ скликаннях Верховної Ради. У травні 2019 року Володимир Зеленський призначив його своїм помічником. Займався проведенням переговорів як представник президента у нормандській четвірці разом з главою МЗС Вадимом Пристайко. Також очолював координаційну групу України щодо обміну полоненими.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2019 року секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олександр Данилюк написав заяву на звільнення з посади.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram