Новини
3 Квітня 2022
538

Качинський: Польща відкрита до розміщення ядерної зброї США

“Це значно зміцнило б стримування Москви”

Віцепрем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї США на своїй території. Водночас поляки чекають на ініціативу Вашингтона щодо цього. Про це пишуть DW та Spiegel з посиланням на інтерв’ю політика німецькій газеті Welt am Sonntag.

“Якби американці попросили нас зберігати ядерну зброю США в Польщі, ми були б відкриті для цього. Це значно зміцнило б стримування Москви”, — заявив Качинський.

При цьому польський віцепрем’єр уточнив, що поки про розміщення американської ядерної зброї в Польщі не йдеться, але “скоро це може змінитися”. Качинський додав, що ініціатива повинна виходити від Вашингтона.

Раніше кремлівські пропагандисти неодноразово висловлювали територіальні претензії “на історичні землі” країн Балтії, України та Польщі. Кілька разів росіяни відкрито погрожували Польщі вторгненням після “захоплення України”.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) закликав міжнародні страхові об’єднання з питань ядерних ризиків припинити співпрацю з росією та білоруссю й підтримати Україну.

Майже половина американців стверджують, що вони дуже стурбовані тим, що росія може безпосередньо націлити свою ядерну зброю на США, і ще троє з десяти певною мірою занепокоєні цим, свідчить опитування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram