Новини
21 Квітня 2021
577

Кабмін затвердив порядок виділення безпроцентних кредитів для малозабезпечених сімей

Обсяг допомоги не перевищуватиме 15 розмірів мінімальної зарплати

Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 21 квітня, затвердив порядок надання допомоги для отримання економічної самостійності малозабезпеченим сім’ям, обсяг і умови повернення такої допомоги, повідомляє БізнесЦензор.

Відповідне рішення було ухвалено за процедурою без обговорення. Згідно з пояснювальною запискою до документа, ухвалений минулого року закон передбачає можливість надання таким родинам одноразової безпроцентної допомоги коштами держбюджету, однак порядок надання до цього часу не затверджений.

“Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безпроцентної поворотної одноразової допомоги. Така фінансова допомога надаватиметься працездатним особам, що не працюють, з-поміж членів малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу”, — зазначається у пояснювальній записці.

Згідно з документом, надання допомоги для відновлення економічної самостійності малозабезпечених сімей вводиться з 2022 року завдяки коштам держбюджету на відповідний рік.

Обсяг такої допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної зарплати та надаватиметься через органи соціального захисту населення, зокрема через Центри зайнятості.

При цьому встановлено, що така допомога не підлягатиме поверненню, якщо сума сплачених податків її одержувачем за трирічний період перевищить обсяг такої допомоги.

У червні 2020 року Верховна Рада ухвалила закон №2494, яким запроваджено допомогу на отримання економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї як одноразову безпроцентної поворотну позику для організації підприємницької діяльності та виведення сім’ї з бідності.

Тим часом уряд наприкінці березня пообіцяв підприємцям з “червоних” зон виплату обсягом 8 тис. грн. Оформити заявку можна через мобільний додаток і портал “Дія”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram