Новини
15 Січня 2020
887

Кабмін затвердив перелік підприємств, які не можна приватизувати

Даний документ має розглянути й схвалити Верховна Рада України

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні в середу, 15 січня, затвердив перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.

Про це у своєму Telegram повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Ми погодили відповідний проект закону, тепер його має розглянути й схвалити Верховна Рада”, — повідомив він.

За словами прем’єра, не підлягають приватизації підприємства, які забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави, є природними монополіями, а також мають критично важливе значення для суспільства.

Уряд опублікував перелік підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути менш як 50% + 1 акція і не підлягають приватизації.

До них, зокрема, входять: Нафтогаз України, Магістральні проводи України, Укртрансгаз, Укрнафта, Укргазвидобування, Укртранснафта, Чорноморнафтогаз, Державна холдингова акціонерна компанія “Артем”, Феодосійська суднобудівна компанія “Море”, Укрзалізниця, Укрпошта.

До списку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100%, державних унітарних і казенних підприємств, що не підлягають приватизації, зокрема, входять: Укрнерерго, Укргідроенерго, Енергоатом, Антонов, Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України передав 530 державних підприємств на приватизацію. Їхня сукупна балансова вартість складає понад 12 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram