Новини
29 Грудня 2020
852

Кабмін вирішив відновити Міністерство агрополітики

Раніше Верховна рада призначила Романа Лещенко міністром аграрної політики та продовольства

Кабінет міністрів України (КМУ) відновив Міністерство аграрної політики. Його скасували у 2019 році, об’єднавши з Міністерством економіки й торгівлі. Відповідне рішення прийнято на засіданні КМУ.

Зокрема, уряд скасував постанову про створення Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Як відомо, з прийняттям цього документа в першому уряді після виборів до Верховної Ради скасували окреме аграрне відомство.

На засіданні міністр економіки Ігор Петрашко зазначив, що раніше Верховна рада призначила Романа Лещенко міністром аграрної політики та продовольства. У зв’язку з цим сьогоднішнє рішення фактично дасть можливість створити нове Міністерство агрополітики.

“Відповідно до закону про центральні органи виконавчої влади, міністерство утворюється, ліквідується і реорганізується Кабміном за поданням прем’єр-міністра. Проєктом постанови пропонується скасувати рішення про реорганізацію Мінагрополітики шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства”, — зазначив міністр.

Нагадаємо, Україна через пандемію коронавірусу хоча і дещо зменшила обсяги сільськогосподарського експорту в ЄС, однак зберегла місце серед п’ятірки найбільших експортерів у Євросоюзі.

Як писали раніше Investory News, громадська спілка “Карпатський смак” та швейцарсько-українська програма “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” підписали угоду про співпрацю. Головна мета — підтримка просування продуктів з регіону Українських Карпат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram