Новини
21 Травня 2020
1 039

Кабмін виділив 1 мільярд гривень на підтримку тваринництва та бджільництва

Підтримка бджільництва в цьому році запроваджується вперше

Уряд прийняв зміни до постанови №107, якими визначаються напрями та механізми надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. Видатки передбачені в обсязі 1 млрд грн, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Прийнято рішення, що підтримка буде направлена, зокрема, на стабілізацію поголів’я худоби, кількості бджолосімей та поліпшення їх генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва та бджільництва, а також для створення нових потужностей для зберігання зерна”, — йдеться у повідомленні.

Підтримка бджільництва в цьому році запроваджується вперше. “Це сприятиме збільшенню кількості промислових пасік, запровадженню простежуваності продукції бджільництва, а також підвищенню її якості та конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках”, — зазначають у міністерстві.

Так, підтримка у 2020 р. надаватиметься за наступними напрямками:

• дотація за бджолосім’ї: дозволить надати спеціальну бюджетну дотацію за наявні 520 тис. бджолосімей;

• часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів (дозволить відшкодувати вартість 6,4 тис. голів нетелів, 4,8 тис. голів свинок, 450 голів овець, 200 тис. доз репродуктивного матеріалу 2,5 тис. бджолопакетів, 20 тис. бджоломаток і 50 ембріонів);

• часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів (дозволить відшкодувати вартість 25 тваринницьких ферм і комплексів, введених в дію в грудні минулого року і в поточному році);

• часткове відшкодування вартості будівництва об’єктів зі зберігання та переробки зерна (забезпечить створення додатково потужностей з одноразового зберігання зерна на 500 тис. тонн, що на 5% збільшить існуючі потужності);

• компенсація вартості об’єктів, профінансованих шляхом банківських кредитів (дозволить відшкодувати вартість тваринницьких об’єктів, будівництво та реконструкція яких розпочато і здійснюється шляхом залучених кредитних ресурсів у 2018-2019 рр.).

Як писали раніше Investory News, обсяг капітальних інвестицій в агросектор України у 2019 р. зменшився на 15,8% або на 10,3 млрд грн у порівнянні з попереднім роком, і склав 54,6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram