Новини
24 Березня 2021
646

Кабмін виділить 1,4 мільярда на підготовку до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС

На відшкодування витрат Пенсійного фонду передбачається понад 665 мільйонів гривень

Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 24 березня, затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та об’єкта “Укриття” й здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці у Facebook.

Документом затверджено план заходів щодо зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта “Укриття” в екологічно безпечну систему на 2021 рік, а також врегульовано питання відшкодування витрат Пенсійного фонду на виплату й доставлення пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам Чорнобильської АЕС.

Згідно з матеріалами до засідання Кабміну, на реалізацію цих завдань буде виділено 1,36 млрд грн з державного бюджету.

Зокрема на підтримку в безпечному стані блоків ЧАЕС, сховища відпрацьованого ядерного палива й наявних сховищ радіоактивних відходів, а також на відшкодування витрат Пенсійного фонду передбачено 665,98 млн грн.

Ще 227,38 млн грн виділено на виведення з експлуатації та частковий демонтаж окремих систем і елементів енергоблоків, а 471,52 млн грн — на організаційно-технічні заходи з управління, експлантації, обслуговування та ремонту систем, які повинні забезпечувати контроль за безпекою об’єктів.

Нагадаємо, наприкінці лютого Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік. Загальна сума доходів і видатків запланована у сумі 495,5 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram