Новини
24 Грудня 2021
550

Кабмін: Українці зможуть платити за “комуналку” в єдиній онлайн-системі

Розробляється інструмент, де громадяни одразу отримуватимуть всі послуги, пов’язані зі сферою ЖКГ

В Україні з’явиться єдина інформаційно-аналітична система з надання житлово-комунальних послуг — уряд створив робочу групу, яка працюватиме над розробкою системи. Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

“Ми утворили міжвідомчу робочу групу, яка займатиметься запуском проєкт-системи під назвою “Простір житлово-комунальних послуг”, — написав він.

Зазначається, що це буде єдиний інструмент, де громадяни зможуть одразу отримати всі послуги, пов’язані зі сферою ЖКГ. “Система упорядкує роботу всіх постачальників комунальних послуг, дасть можливість прозорого управління житловим фондом та будинком, а також можливість онлайн замовлення та оплати комунальних послуг”, — додав прем’єр.

Також українці отримають змогу повідомляти про порушення у сфері благоустрою, а держава отримає системні та верифіковані дані щодо ситуації в житлово-комунальній сфері. “Робоча група працюватиме над розробкою єдиної інформаційно-аналітичної системи з надання житлово-комунальних послуг “Простір житлово-комунальних послуг”, — йдеться у повідомленні.

Як наголосив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, на сайті можна буде отримати детальну інформацію про надання послуг у сфері ЖКГ чи здійснити оплату.

Раніше Investory News писали, що українці, які використовують електрику для опалення, отримають компенсацію з держбюджету. Ще на початку року Верховна Рада ухвалила рішення щодо виділення 1,4 млрд грн на такі потреби.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram