Новини
4 Серпня 2021
677

Кабмін схвалив стратегію енергетичної безпеки

Документ визначає 29 загроз, серед яких — агресія РФ, кіберзагрози та зміни клімату

Кабінет міністрів України (КМУ) схвалив стратегію енергетичної безпеки, яка розроблена на підставі стратегії національної безпеки, затвердженої указом президента Володимира Зеленського №392 від 14 вересня 2020 року, йдеться у повідомленні Кабміну.

Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час презентації документа на засіданні уряду, стратегія визначає, зокрема, 29 загроз енергетичній безпеці. Ключовими з них є кіберзагрози, агресія РФ, що триває, зношеність основних фондів, відсутність енергетичних резервів, вплив змін клімату на структуру та режими енергоспоживання, а також питання конкуренції на ринках, кадрового забезпечення галузі та розвитку науково-технічного потенціалу.

З урахуванням зовнішніх та внутрішніх викликів і загроз енергетичній безпеці, у Стратегії сформульовано три базові прогнозні сценарії змін в енергетичній сфері та їх впливу в середньостроковій перспективі на розвиток ПЕК. Це збереження поточних тенденцій та стану справ, сценарій “недружнього впливу” та сценарій “позитивної трансформації”.

Раніше Investory News писали, що Україна отримає від Світового банку $211 млн кредиту на енергетику. Кошти спрямують на підвищення стійкості енергосистеми для євроінтеграції енергомережі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram