Новини
27 Листопада 2020
850

Кабмін схвалив проект держбюджету-2021

Під час підготовки документа від народних депутатів надійшла 2451 пропозиція

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні у четвер, 26 листопада, схвалив проект держбюджету-2021 до другого читання у Верховній Раді України (ВРУ).

Доходи бюджету наступного року передбачаються на рівні 1,092 трлн (+21 млрд грн у порівнянні з проектом, поданим до першого читання).

Витрати склали 1,328 трлн (-12,8 млрд грн). Дефіцит зменшили на 24 млрд грн.

Частку дефіциту до ВВП зменшили з 6% до 5,5%.

“Ключовий аспект — це те, що бюджет залишається збалансованим і реалістичним до виконання. Наступного року ми очікуємо зростання економіки, що дозволить нам продовжити збільшення витрат на медицину, освіту та оборону”, — заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як додав міністр фінансів України Сергій Марченко, під час підготовки документа від народних депутатів надійшла 2451 пропозиція, більшість з яких врахували, виходячи з пріоритетності витрат.

“У процесі доопрацювання ми проводили консультації з місією Міжнародного валютного фонду для формування спільного бачення основних бюджетних показників у рамках програми партнерства України та МВФ, рамки доходів, витрат і дефіциту. В цілому, параметри бюджету 2021 р. збігаються з оцінками фахівців фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці України та МВФ”, — зазначив він.

Нагадаємо, дефіцит державного бюджету в жовтні 2020 р. склав 30,44 млрд грн. Приватизація в січні-жовтні принесла 1,913 млрд грн, у жовтні — 21 млрд грн.

Протягом січня-вересня поточного року запозичення до загального фонду держбюджету склали 399,3 млрд грн, або 76,9% від запланованих на вказаний період.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram