Новини
2 Квітня 2021
732

Кабмін схвалив перетворення “Електроважмашу” в акціонерне товариство

Держпідприємство входить до переліку об’єктів великої приватизації

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про перетворення держпідприємства “Завод “Електроважмаш” в акціонерне товариство в процесі приватизації. Відповідний документ №248-р від 31 березня 2021 року опубліковано на “Урядовому порталі”.

Протягом січня-вересня 2020 року підприємство отримало збиток обсягом 360,97 млн ​​грн, що у 12,7 раза більше показника за аналогічний період 2019 року. Чистий дохід “Електроважмашу” скоротився майже у 2,2 раза — до 635,38 млн грн.

“Електроважмаш” входить до переліку об’єктів великої приватизації та є одним з найбільших підприємств Харкова. Завод спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підіймачів, водяних помп зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного транспорту.

Раніше Investory News писали, що “Електроважмаш” поставлятиме обладнання для модернізації електростанцій Іраку. Незабаром буде затверджено робочий план щодо підписання контракту на суму понад $50 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram