Новини
8 Квітня 2020
878

Кабмін створив Раду з питань економічного розвитку України

Очолить її прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні створив Раду з питань економічного розвитку України, повідомляє прес-служба уряду.

“Рада буде розробляти програму рестарту економіки. Формуватиметься аналітична платформа, а також дискусійна та економіко-стратегічна платформа, до якої увійдуть і народні депутати, і експерти, і всі охочі, хто може долучитися до формування стратегії виходу країни з коронокризи, а також подальшого економічного розвитку України”, — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Основним завданням Ради є:

• вивчення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері економічного розвитку, а також визначення шляхів, механізмів та способів їх вирішення;

• забезпечення координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади;

• удосконалення нормативно-правової бази;

• розроблення пропозицій для реалізації сприятливої кредитної, податкової та митної політики тощо.

Крім того, Рада аналізуватиме причини виникнення проблем у сфері економічного розвитку, контролювати реалізацію державної політики, вивчатиме результати роботи центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в подоланні кризових явищ в національній економіці. Також, розроблятиме пропозиції та рекомендації до проектів нормативно-правових актів з питань економічного розвитку та подаватиме їх на розгляд КМУ.

Згідно з проектом постанови до засідання Кабміну, Раду з питань економічного розвитку очолить Денис Шмигаль, а його заступником стане міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

До складу органу також передбачається включити заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень, старшого наукового співробітника Атлантичної ради США, професора Колумбійського університету, директора держустанови “Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук” (секретар Ради), директора Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАУ, викладача економіки та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи, а також радника президента. Прізвища членів ради в проекті постанови Кабміну не вказані.

Нагадаємо, Кабмін дозволив фізособам-підприємцям (ФОП) під час карантину не вести книгу обліку доходів/витрат, якщо її ведення мало розпочатися після встановлення карантину. Однак, протягом трьох місяців з дня припинення карантину підприємці повинні відзвітувати про доходи/витрати.

Також, уряд України в оновленому макроекономічному прогнозі підвищив прогноз інфляції у 2020 р. із затверджених раніше 5,5% до 11,6%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram