Новини
16 Лютого 2022
558

Кабмін створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Статутний капітал Фонду становить 200 мільйонів гривень

Кабінет Міністрів України (КМУ) створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 16 лютого.

Згідно з текстом пояснювальної записки до ухвали, Фонд є нефінансовою банківською установою з особливим статусом у формі товариства з обмеженою відповідальністю, 100% якого належать державі. Статутний капітал Фонду — 200 млн грн.

Фонд створено для підтримки мікропідприємців та малих і середніх підприємців, які провадять діяльність у сільському господарстві, шляхом часткового гарантування кредитних зобов’язань.

У листопаді 2021 року Верховна Рада України (ВРУ) схвалила Закон про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, нагадує Укрінформ.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві розпочне роботу з 1 липня 2022 року.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, діяльність Фонду дозволить профінансувати аграріїв на 24 млрд грн. Шляхом кредитних коштів можуть купувати сільськогосподарські землі, техніку, обладнання для сільгоспвиробництва.

Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50% непогашеної суми основного боргу та гарантії на термін дії кредитного договору, але не більше ніж на 10 років.

Скористатися таким правом можуть мікро-, малі та середні аграрні підприємства, для яких виробництво сільськогосподарської продукції є основним видом діяльності. Ще одна вимога — ці підприємства мають володіти не більше ніж 500 га землі.

Як писали раніше Investory News, за перші пів року функціонування ринку землі в Україні було продано 0,375% усіх сільськогосподарських земель у державі. Середня ціна коливається на рівні близько 40 тис. грн за 1 га.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram