Новини
29 Квітня 2020
1 010

Кабмін розширив можливості програми “Доступні кредити 5-7-9%”

Програма також дозволить підприємцям отримувати кредити рефінансування під 0% без обмеження суми

Кабінет міністрів України (КМУ) розширив список можливих учасників програми “Доступні кредити 5-7-9%” і зняв обмеження по максимальній сумі кредиту для рефінансування під ставку 0%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Таким чином, отримати рефінансування в рамках антикарантинного пакету під нульову процентну ставку, яким було доповнено програму 15 квітня 2020 р., зможуть суб’єкти підприємництва, чий річний дохід не перевищував €10 млн.

Знімається обмеження щодо максимальної суми кредиту на таке рефінансування. Обмежується лише сума державної підтримки, що надається суб’єкту підприємництва, яка сукупно не може перевищувати за будь-який трирічний період €200 тис.

Також, позичальники отримують можливість рефінансувати свої діючі кредити за ставкою 3%, 5%, 7% або 9% річних (залежно від категорії кредиту) на термін до 5 років у сумі до 3 млн грн.

У Мінфіні уточнюють, що обидва види рефінансування доступні для позичальників, що мають кредити в будь-якому банку України.

Крім того, бізнес отримає змогу оформити відстрочку зі сплати не лише тіла кредиту, але й відсотків на обслуговування позики. Така відстрочка може сягати 9 місяців і залежить від мети надання державної підтримки.

Нагадаємо, програма “Доступні кредити 5-7-9%” почала діяти з 1 лютого поточного року. У перший же день 17 тис. завок подали підприємці на отримання кредитів. Згодом, уряд збільшив максимальну суму кредиту за цією програмою у два рази — до 3 млн грн та розширив її пакетом антикризових заходів для мікро- та малого бізнесу.

Як писали раніше Investory News, Фонд Visa Foundation виділив $210 млн на підтримку малого та мікробізнесу і негайне надання допомоги в умовах поширення COVID-19. Особливу увагу фонд приділяє економічному розвитку жінок-бізнесменів в усьому світі.

А от уряд Японії розробляє проект субсидії, яка дозволить співробітникам малих підприємств отримати 100% своєї зарплати в період закриття бізнесу або його переходу на неповний режим роботи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram