Новини
9 Лютого 2021
603

Кабмін розблокував тимчасово зупинені на час карантину перевірки

Також надав дозвіл на проведення позапланових — за скаргами

Кабінет міністрів України (КМУ) розблокував тимчасово зупинені на час карантину перевірки, що розпочаті на момент введення мораторію на перевірки — 18 березня 2020 року, а також дозволив органам, що контролюють, проводити низку інших перевірок відповідно до закону про держбюджет на 2020 рік. Про це зазначається у постанові від 3 лютого 2021 року № 89, яку оприлюднено на урядовому сайті.

Згідно з документом дані органи відновлюють перевірку компаній, які сформували податковий кредит внаслідок оформлення ризикових операцій з придбання товарів або послуг (з переліку ризикових платників податків, визначених тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб).

Постановою також розблоковані документальні перевірки дотримання термінів надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

Крім того, надано дозвіл на позапланові документальні перевірки за скаргами на дії або бездіяльність органів, що контролюють, на неправомірні нарахування грошових зобов’язань платників податків.

Раніше Investory News писали, що близько 455 тис. “ФОПів” і найманих працівників минулого року  отримали держдопомогу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram