Новини
6 Березня 2019
966

Кабмін реформує Державну фіскальну службу

Діяльність та чисельність працівників податкової та митної служб буде координуватися урядом

Кабінет міністрів України схвалив запуск реформи з розподілу Державної фіскальної служби, затвердивши положення про податкову та митну служби. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

“Уряд затвердив з доопрацюванням положення, що врегулює порядок діяльності обох служб, визначить їх правовий статус, основні завдання, права і обов’язки працівників, пов’язаних з реалізацією податкової та митної політики, а також закріпить повноваження голів Державної податкової та Державної митної служб”, – зазначається у повідомленні.

Положення дозволить створити умови для повноцінної реалізації новоствореними службами своїх функцій у сфері податкової та митної політики.

Так, на засіданні уряду визначили, що ДПС України реалізує державну податкову політику, адміністрування єдиного внеску на соціальне страхування, політику в сфері боротьби з порушеннями податкового законодавства.

Також затверджено положення про ДМС України, яка реалізує державну митну політику, політику у сфері боротьби з порушеннями митного законодавства. Діяльність Митної служби координується Кабінетом міністрів України через міністра фінансів.

Діяльність обох служб буде координуватися Кабміном, як і чисельність працівників служб.

А голови служб призначатимуться на конкурсній основі та будуть звільнятися урядом за пропозицією комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Нагадаємо, Investory News публікували звіт Кабінету міністрів України про виконання програми уряду за 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram