Новини
19 Жовтня 2022
437

Кабмін пропонує оновити закон про “інвестнянь”

Серед нововведень — зменшення порогу інвестицій до €12 мільйонів

Кабінет міністрів України (КМУ) пропонує Верховній Раді знизити поріг входження до програми “інвестиційних нянь” з €20 млн до €12 млн, повідомив на засіданні уряду у вівторок прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Попри війну, ми маємо відразу сім заявок від великих інвесторів, які зараз готові вкладати кошти, створювати нові робочі місця та експортні надходження. Ми пропонуємо, щоб тепер преференції цього закону стосувалися проєктів не від €20 млн, а від €12 млн”, — розповів Шмигаль.

Уряд пропонує розширити сферу дії закону на виробництво енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичного обладнання, систем опалення та кондиціювання, а також гарячого водопостачання.

“Такі зміни сприятимуть тому, що бізнес інвестуватиме сотні мільйонів у важливі проєкти нашої економіки та країни”, — заявив Шмигаль.

Верховна Рада ухвалила закон про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями у грудні 2020 року. Він передбачає особливі преференції для інвесторів із проєктами від €20 млн та терміном реалізації до п’яти років.

Закон передбачає надання підтримки підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях, охороні здоров’я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.

Нагадаємо, інвестори відмовляються вкладати гроші в AliExpress Russia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram