Новини
16 Червня 2021
685

Кабмін продовжив карантин до вересня

Епідемічна ситуація у всіх регіонах відповідає “зеленому” рівню, тож карантинні заходи послаблено

Кабінет міністрів України (КМУ) продовжив обмежувальні протиепідемічні заходи до 31 серпня з певними послабленнями, повідомили в пресслужбі уряду.

Відповідну постанову розглянуто під час позачергового засідання Кабміну.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, ухвалене урядом рішення принесло послаблення карантину.

Зокрема, тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) в приміщеннях дозволяється зі 100% наповненням. Дистанція між присутніми ніяк не обмежується, проте всі учасники й організатори повинні носити маски.

Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більш ніж за 72 год, або документ повного курсу вакцинації — обмеження не застосовуються.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 червня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував відповідне рішення, зазначивши, що поки в країні “зелений” рівень епідемічної небезпеки, контроль самоізоляції не здійснюватиметься через додаток “Вдома”.

Уряд раніше планував скасувати вимоги щодо заповнювання залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток.

В Україні на сьогодні епідемічна ситуація у всіх регіонах відповідає “зеленому” рівню епідемічної небезпеки.

Водночас рішення про переведення областей в ту чи іншу зону епідбезпеки ухвалює Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як писали раніше Investory News, за підсумками січня-травня 2021 року видатки на боротьбу з COVID-19 коштом державного та місцевого бюджетів становили 19,5 млрд грн. Зокрема на соціальну підтримку населення в умовах карантину пішло 1,6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram