Новини
11 Серпня 2021
810

Кабмін призначив нового виконуючого обов’язки голови правління “Укрзалізниці”

Ним став ексменеджер з інвестицій SCM Олександр Камишин

Кабінет міністрів України (КМУ) звільнив Івана Юрика з посади виконувача обов’язки голови АТ “Укрзалізниця” і призначив на цю посаду радника міністра інфраструктури Олександра Камишина, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook. Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду в середу, 11 серпня.

З червня 2019 року Іван Юрик є членом правління “Укрзалізниці”. У квітні 2020 року він був призначений в. о. глави компанії до призначення керівником УЗ члена наглядової ради міжнародного аеропорту “Бориспіль” Володимира Жмака.

Після звільнення Жмака, в березні 2021 року Юрика знову призначили в. о. глави УЗ.

Олександр Камишин закінчив Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, а також Міжнародний університет фінансів. У 2010 році отримав перший рівень Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) облік і аудит і пройшов управлінські програми в бізнес-школі Insead (Франція).

До призначення радником з червня 2021 року в Міністерстві інфраструктури (в його фокусі роботи — тарифна політика і залізнична інфраструктура) Камишин у період з 2009 по 2012 року керував Карловським машинобудівним заводом.

У 2012-2019 роках працював у компанії SCM, де обіймав посаду інвестиційного менеджера і члена Наглядової ради транспортних холдингів групи СКМ. З початку 2020 року — керуючий партнер інвестиційної компанії Fortior Capital.

Як повідомлялося, 7-8 серпня наглядова рада УЗ провела позачергове засідання і вирішила задовольнити заяву Івана Юрика про звільнення з посади в. о. голови правління компанії. Крім того, наглядова рада розглянула рекомендацію Комітету з винагород і призначень і вирішив рекомендувати Кабінету міністрів України погодити призначення Олександра Камишина новим тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління.

Своєю чергою в Міністерстві інфраструктури заявили, що при відомстві створюється Антикризовий штаб “Укрзалізниці”, основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень.

Як писали раніше Investory News, “Укрзалізниця” за результатами зустрічей з інвесторами та прайсингу залучає незабезпечене фінансування обсягом $300 млн шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S строком на п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram