Новини
10 Листопада 2021
547

Кабмін передасть “Центренерго” та держшахти відновленій НАК “ЕКУ” з перспективою її приватизації

Це дозволить реалізувати передбачений розпорядженням Кабміну №1215 план створення АТ

Фото: Regnum

Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні в середу схвалив ухвалу про передачу держпакету акцій ПАТ “Центренерго” та державних вугільних шахт до складу відновленої НАК “Енергетична компанія України”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Від планів приватизації “Центренерго” ми не відмовляємось і вважаємо, що створення компанії, де є і видобуток вугілля та генерація, лише підвищить інтерес до неї під час проведення відкритого аукціону”, — пояснив ситуацію прем’єр Денис Шмигаль.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, “надалі компанії передбачається передати пакет акцій ПАТ “Центренерго”, що належить державі, після чого статутний капітал компанії підлягає збільшенню, а акції додаткової емісії підлягають оплаті майном (єдиний майновий комплекс дочірніх підприємств та акціями “Центренерго”) 100% акцій компанії стануть об’єктом великої приватизації.

У Міненерго зазначили, що рішення відновити НАК “ЕКУ” та передати їй у власність та управління “Центренерго” та держшахти дозволить реалізувати передбачений розпорядженням Кабміну №1215 від 5 жовтня 2020 року план створення АТ, яке об’єднає державну вугільну генерацію з перспективними шахтами.

НАК “ЕКУ”, створена у 2004 році, керувала корпоративними правами держави в електроенергетиці. Під час приватизації в управлінні НАК залишалося дедалі менше енергоактивів, і ухвалою Кабміну від 3 вересня 2014 року затверджено рішення про її ліквідацію. Уряду належить 100% акцій НАК “ЕКУ”.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила закон про перехід на європейські стандарти обліку природного газу в енергетичних одиницях (кВт-год) замість кубічних метрів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram