Новини
13 Листопада 2020
868

Кабмін: Мала приватизація у 2020 році може принести понад 2 мільярди гривень

До держбюджету вже надійшло 1,9 мільярда гривень і сума, на переконання уряду, може збільшитися

Фонд держмайна України планує до кінця поточного року збільшити надходження до державного бюджету від малої приватизації до 2,3 млрд грн, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (КМУ).

“Від малої приватизації в цьому році до держбюджету надійшло 1,9 млрд грн. До кінця 2020 р. ця сума збільшиться до 2,3 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів, Державній податковій службі та Фонду держмайна відпрацювати реструктуризацію податкових боргів підприємств, що підлягають приватизації. Це дозволить підвищити її ефективність.

За словами прем’єра, уряд підтримує передачу управління держпідприємствами з метою скорочення участі держави в економіці України.

“Це одна з тридцяти ініціатив векторів розвитку, які ми презентували разом з аудитом. Реформа приватизації — це максимальна передача управління державними підприємствами, щоб вони працювали в ринковій економіці без впливу держави”, — зазначив Шмигаль.

Також, він доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства найближчим часом підготувати законопроект про відновлення проведення аукціонів для великої приватизації.

Нагадаємо, 15 жовтня поточного року, Фонд держмайна провів приватизацію першого об’єкту Укрспирту — Немирівського МПД за 55,08 млн грн.

Як відомо, минулого року у квітні аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі майже 870 млн грн. Загальна кількість оголошених аукціонів з виставлених об’єктів становила 2078 заходів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram