Новини
14 Вересня 2020
603

Кабмін Ізраїлю схвалив відновлення жорсткого карантину

Карантин вводиться з 18 вересня на три тижні 

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Уряд Ізраїлю затвердив у неділю, 13 вересня, відновлення дії жорстких карантинних заходів для запобігання подальшому поширенню коронавірусу в країні терміном на три тижні з п’ятниці, 18 вересня, повідомляє The Times of Israel.

За даними видання, обмежувальні заходи почнуть діяти з 14:00 визначеної дати. В країні знову дозволять відходити не більше, ніж на 500 м від власного будинку. Ресторани, готелі, тренажерні зали та басейни будуть закриті для відвідувачів.

Через два тижні жорсткого карантину на наступні два тижні буде введена система “суворого стримування”, в рамках якої економічна діяльність буде обмежена до 50%.

Газета The Jerusalem Post повідомляє, що рішення про відновлення карантинних заходів було прийнято Кабміном після тривалого засідання — понад 7 год.

На його початку в знак протесту проти пропозицій урядової комісії з коронавірусу подав прохання про відставку міністр будівництва Яаков Ліцман, який у першій половині 2020 р. очолював міністерство охорони здоров’я єврейської держави.

В Ізраїлі для запобігання поширенню коронавірусу з середини березня до початку травня діяли суворі карантинні заходи, працювали тільки продуктові магазини та аптеки, були заборонені збори, обмежена кількість пасажирів у транспортних засобах.

У червні після скасування більшості обмежень у країні відновилося зростання числа випадків інфікування коронавірусом. 6 червня було зафіксовано 160 інфікованих, 2 липня — понад 1 тис., 5 серпня — понад 2 тис., 12 вересня — близько 4 тис. тих, що заразилися.

За останній тиждень в Ізраїлі підтвердили понад 24 тис. випадків коронавірусу. Станом на 13 вересня з початку пандемії в країні захворіли 153 759 осіб. Активними хворими залишаються понад 38 тис. пацієнтів.

З 27 травня з раніше введених у країні через пандемію обмежень залишаються в силі обов’язкове дотримання дистанції у два метри та носіння медичних масок поза домом. Штраф за її відсутність становить близько $147.

Раніше Invrestory News писали про мільярдерів, які під час пандемії значно втратили частину своїх статків. Черед них найбільше скоротили свої статки Воррен Баффет і вдова Стіва Джобса.

Нагадаємо, вперше в історії ізраїльська авіакомпанія El-Al відправила літак з аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві у столицю Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, після того, як країни домовилися про підписання мирної угоди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram