Новини
14 Вересня 2020
959

Кабінет міністрів погодив проєкт держбюджету на 2021 рік

Ухвалення відбулося згідно із графіком – до 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної Ради

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у понеділок, 14 вересня, схвалив проєкт державного бюджету на 2021 рік, підготовлений та направлений на розгляд Міністерством фінансів України, про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник уряду в парламенті Василь Мокан.

“Сьогодні зранку на позачерговому засіданні Кабмін ухвалив проєкт закону “Про Державний бюджет України на 2021 рік”, – зазначив він.

Ухвалення проєкту бюджету урядом відбулося згідно з графіком бюджетного процесу – до 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної Ради України.

Крім того, Кабмін схвалив законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”, у якому зокрема йдеться про необхідність заходів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень та зниження податкового боргу, а також стимулювання економічної активності суб’єктів господарювання в умовах безперервних карантинних обмежень.

Також уряд ухвалив проєкт закону “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” щодо врегулювання низки питань, пов’язаних із підготовкою проєкту закону про держбюджет-2021.

Як зазначили у Міністерстві фінансів, серед ключових пріоритетів проєкту держбюджету: підвищення мінімальної заробітної плати; якісна освіта; доступна медицина; протидія пандемії й COVID-19;  вакцинація; турбота про старість (допомога пенсіонерам 75+); надійна оборона та безпека; велике будівництво (дороги); зручна транспортна інфраструктура (нові пасажирські вагони); розвиток культури; підтримка спорту високих досягнень; масштабна цифровізація економіки; заможні регіони.

У міністерстві додали, що проєкт держбюджету буде винесено на розгляд парламенту вчасно.

Нагадаємо, державний бюджет за січень-серпень 2020 року зведений з дефіцитом у 40 млрд грн, у тому числі за загальним фондом дефіцит становив 51 млрд грн.

Раніше Investory News писали, що минулого року держбюджет недоотримав 35 млрд грн доходів, попри те, що у грудні план за доходами було перевиконано на 28,8% або на 22 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram