Новини
3 Грудня 2021
736

JPMorgan: “Омікрон” покладе край пандемії

Інвестиційний банк рекомендує купувати акції, що падають у ціні

Фото: Kirill Kukhmar

Якщо глянути на історичну закономірність розвитку вірусів, і особливо COVID-19, нещодавно виявлений омікрон-штам може стати каталізатором закінчення смертоносної епідемії сезонного грипу, повідомляє Investing з посиланням на останній звіт JPMorgan.

Враховуючи таку можливість, інвестиційний банк вважає, що наразі може бути добрий час для придбання акцій, що падають.

“Якби такий сценарій справді мав місце, то замість того, щоб опустити дві літери та назвати його омікрон, ВООЗ могла б перейти одразу до омеги — останньої літери грецького алфавіту”, — йдеться у документі аналітиків банку.

Але це за найгіршого сценарію. Головний санітарний лікар Австралії Пол Келлі заявив, що немає жодних ознак того, що новий штам більш смертоносний, ніж попередні, й цілком можливо, він може бути легшим.

На сьогодні у всьому світі діагностовано понад 300 випадків захворювання на цей штам, і всі вони були дуже легкими або не мали жодних симптомів. У США також був зареєстрований цього тижня перший випадок захворювання.

За словами Ентоні Фаучі, головного радника президента США Джо Байдена з коронавірусу, хворий прибув із Південної Африки, у нього були легкі симптоми, наразі він уже йде на поправку.

Оскільки новий штам має велику кількість мутацій, ВООЗ оголосила його таким, що “викликає занепокоєння”, посіявши на глобальному ринку паніку. А заяви низки виробників вакцин про те, що вони не впевнені в ефективності своїх щеплень проти омікрону, лише підлили олії у вогонь. Однак тепер, коли є теорія, що новий штам менш серйозний, ніж попередні, це все змінює.

Згідно з аналізом JPMorgan, наразі найвдаліша можливість для позиціювання: нещодавній розпродаж може дати шанс купити просідання циклічних акцій, а також акцій сировинного сектора й тих секторів, які виграють від відновлення роботи підприємств.

“Омікрон може стати каталізатором посилення крутості кривої прибутковості, ротації від зростання до вартості й ралі через повторне відкриття”, — додав інвестиційний банк у своєму звіті.

Раніше Investory News писали, що новий штам коронавірусу наводить паніку — наприкінці листопада акції найбільшого у світі виробника рукавичок різко подорожчали. Так, “Омікрон” вніс свої корективи на фондовому ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram